Hangkurs är i vår mest populära kurs
Hang kursen är 2 dagar lång.
Inträdeskravet är att du genomfört Studentkursen och god startteknik i vindar upp till 8 m/s. Detta tränas på plan mark eller i svagt sluttande terräng. Du flyger i trafik med andra piloter. Tränar topplandning med start. Vi flyger mycket med speedsystemet, samt kontrollerar att du behärskar öron, och även öron och speed kombinerat. Ofta flyger vi tandemflyg som inledande flygning tillsammans med instruktör.Teorikurs på ca 3 timmar, inkl prov. Många timmars flygning. Hangkursen arrangeras i Kåseberga på Österlen kontinuerligt hela säsongen.
Hangflygning erbjuder något för de flesta. Njut av närheten till naturen och livet runt dig eller lek med fart och roliga manövrar nära marken. Som hangflygare är du bara beroende av vinden och närhet till en någorlunda brant backe.

Hangflygning erbjuder något för de flesta. Njut av närheten till naturen och lek med fart och roliga manövrar. Som hangflygare är du beroende av vinden och en någorlunda brant backe.

Hangvind
När vinden träffar en långsträckt brant tvingas den uppåt. Detta skapar en slags våg som kallas hangvind och som du kan “surfa” på med en skärm!
En strandbrink eller en bergssida som vetter mot vinden kan erbjuda många timmars flygande en bra dag! Ofta åker man till kusten där sjöbrisen hjälper till att skapa en jämn och behaglig vind, och när man flugit klart kan man landa på stranden för ett skönt dopp! Men hangvindar kan skapas överallt där ett tillräckligt långsträckt och brant hinder tvingar vinden uppåt – t ex ett hus eller en tät trädridå.
Hangflygning är ganska lätt att lära sig men olika flygställen erbjuder väldigt olika möjligheter och utmaningar och de brukar därför klassas som lätta, medium eller avancerade hang.

Start och landning
Det finns två typiska grundmetoder för att starta och landa ett hangflyg: uppifrån eller nerifrån. Med lagom vind är det oftast enklare att starta från toppen och vid mer moderat vind är det enklare längre ner eller i botten av hanget.
Som hangpilot flyger du ofta nära marken och det är viktigt att förstå hur vinden fungerar.

Wagga
Att träna med sin skärm på marken är fantastiskt kul. När man kan grunderna kan man snart känna sig tyngdlös och med skärmens hjälp skutta runt och flyga, klättra upp för hinder och roliga trick. verkligen surfa på vinden. Det kallar vi Wagga!

Inträdeskrav: Studentlicens med gärna 10 timmars egen balansering och backglidning efter avslutas Studentkurs för att få ut maximalt av kursen.

Kurslängd: 2 dagar

Kursen omfattar:


Mycket fokus flygning med träning på starttekniker, landningstekniker, flygteknik, trafikflygning och mycket mer. Ofta inleder vi med tandemflygning. Kursen avslutas med teoriprov.

Kursen omfattar inte:

Har du inte egen utrustning kan du hyra av oss.

Utbildningsmanual
Köp kurs