Zoom X2C LT, EN-C

61,900.00 kr

Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:

Beskrivning

X2C LT
LÄTT MED PRESTANDA

X2C LT kombinerar lätthet med hög prestanda. För utvecklingen av X2C LT drar Alex Höllwarth nytta av sin långa erfarenhet av att designa lätta paragliders med prestanda i toppkant. Med den framgångsrika kombinationen av noggrant utvalda material för lina och segel tillsammans med den kända och redan uppskattade ZOOM-hanteringen är X2C LT unik i EN C-sportklassen. Att flyga X2C LT-kommer att uppskattas av lätthet i en vass kombination med hög prestanda.

PILOTPROFIL

ZOOM X2C LT är en perfekt vinge för erfarna XC- och Hike and Fly-entusiaster som letar efter en robust men ändå lätt vikt, läät och flyga och lätt att bära. Med sin enastående prestanda tillsammans med sin sofistikerade materialmix är X2C LT ett perfekt val för distansflygningar med XC och krävande Hike & Fly-evenemang.

PRESTANDA & SÄKERHET


PRECISION OCH LÄTTHET
På grund av den låga vikten hos X2C LT har startförmågan förbättrats avsevärt. Vingen behöver mycket lite input för att fyllas och höjas över dig. Perfekt för krävande startplatser i högalpin terräng. Den unika ”ZooM” termiska hanteringen, som redan värderas från piloter på X2C, skulle kunna omdefinieras ytterligare på X2C LT. I termik kanen lättare vinge flygas med en behaglig låg men exakt bromshantering, vilket tryck gradvis ökar över hela dess räckvidd. Piloten får perfekt feedback från vingen när som helst vilket innebär att piloten kan koncentrera sig på taktisk flygning. Under accelererad flygning, även under tuffa förhållanden, visar X2C LT sin höga stabilitet tillsammans med sin enastående prestanda. Detta gör X2C LT till en riktig konkurrent för alla XC- och Hike & Fly-evenemang.

LÄTT OCH SÄKER
Trots sin höga prestanda överskrider X2C LT inte säkerhetsaspekterna för EN-C i 2 linerklassen. Även efter en betydande kollaps är X2C LT lätt kontrollerbar med det väldefinierade bromstryckets kvarvarande bromslängd. Speciellt de långsamma flyg- och stallegenskaperna hos X2C LT är väldesignade och gör topplandningar i högalpina områden mycket lättsamma och stressfria.

Tekniska höjdpunkter
Shark Nose – optimerat luftflöde i framkant
Styv folie – veckfri vinge i framkant
Trippel 3D-formning – Minskad ballongbildning och vingen fri från skrynklor i framkanten
LE (Leading edge) Miniribs – gjorda av invändig stygnteknik – förstärker den skrynkelfria finishen på framkanten. Resulterar i toppglidprestanda, särskilt under accelererad flygning.
TE (Trailing edge) Miniribs – gjorda av – gjorda av invändig stygnteknik – förbättrar den statiska stabiliteten på vingens bakkant.
Smutshål
Luftflödessimuleringsmjukvara av Hannes Papesh – prestandaökning tack vare optimerad celldesign och ytfinish på vingarna

Designen på X2C LT uppfyller kraven från Hike & Fly-communityt. Den lätta vingen imponerar med en vit undervinge och två olika utformningar av övervingen. ZOOM-designen på den övre vingen har intensifierats för att få den att lysa genom vingen.

 

Lineplan

Manual

Ytterligare information

Storlek

75, 85, 95, 105, 115

Färg

Lime, White