Flyg Tandem med oss vid Ale Stenar i Kåseberga!

När du flyger skärmflygning på Österlen i Skåne flyger du tillsammans med Sveriges mest erfarna och skickliga tandempiloter. Vi har flugit sedan 1988 här i Kåseberga. Man sitter två personer i skärmen, du och din pilot, och du kan under hela flygningen prata med din pilot. Ni glider genom luften på mellan 2 och 100 m och får en underbar utsikt över havet, naturen och de många korna längs med Kåseberga åsen mot Ale Stenar. Och har ni riktig tur kanske ni får sällskap av en nyfiken Glada över Hammarsbackar. Känner du dig extra våghalsig kan du be piloten göra några branta, snabba svängar och känna g-krafterna. Eller varför inte prova styra själv! Tandemflygning i Skånes vackra natur på Österlen är en oslagbar upplevelse. Våra tusentals passagerare har har njutit av tandemflygningarna med oss i över 30 år vid Ale stenar på Österlen.

Innan du kommer till flygningen

Senast klockan 10.00 på förmiddagen kontaktar vi ER via E mejl på den adress ni angivit vid er bokning.
Åk inte innan kontakten är upprättad!

Får ni ingen kontakt som utlovat?

Troligen har ni uppgett ett felaktigt mejladress vid er registrering.
Ring kontoret 0411 – 52 74 78 [Öppet 9-14 vardagar].
Är ni bokad på annan tid än öppettiderna ber vi er kontrollera de uppgifter ni lämnat vid bokningen så att vi snarast kan nå er. Logga in i er bokning och kontrollera uppgifterna.
Observera att i Kåseberga är den mobila täckningen tyvärr mycket begränsad oavsett operatör.
Vi uppmanar Er att läsa igenom våra VILLKOR på hemsidan så inget är oklart för Er samt att ni tar med Ert presentkort till flygningen!

Hitta till er flygning i Kåseberga

Samma dag som er tid är bokad kontaktar vi er och informerar vi om väderutsikter för dagen. Åk inte innan Ni fått besked av oss.
När Ni får besked om att Ni ska komma till bokad tid för att flyga, åk till butiken i Kåseberga.
Utanför butiken finns vår ”Tandemkarta” placerad på muren. Kartan visar vart ni ska åka i området för Er flygning.
Samtliga startplatser är inom 5-10 minuters väg från Tandemkartan.
Du träffar piloten på en avtalad mötesplats som är väl markerad med en beachflaggor. Startplatsen i Kåseberga väljs utifrån de uppgifter meteorologerna givit oss om dagens vindförhållanden.
Obs! Glöm inte Boardingpass/Presentkort, som är ett krav för att vi ska flyga er!

Klädsel

För dig som ska vara med på aktiviteten är det bra att du tar med oöm och vindtät klädsel samt stabila kängor för fötterna.

Flygsäsong på Österlen

Vi flyger Påsk-September. Sommartid flyger vi normal mellan kl.  11-16 . Titta in i vår bokningskalender för att se vilka dagar ni kan flyga med oss och boka en tid som passar er

Skärmflygning är en mycket väderberoende sport på Österlen.

På våra två flygställen för tandem kan vi flyga om vindarna blåser från syd och/eller sydväst. Då säkerhet är viktigt, kan det också vara svårt att flyga om det blåser för lite eller för mycket.
Se på de lokala vindmätarna till höger för att få en uppfattning om läget just nu. Prognosen för veckan hittar du här.