Färgen på din skärm kan göra skillnad när det gäller synlighet.
Ljusare färgade skärmar är i allmänhet mer synliga än mörkare. I händelse av en olycka på en avlägsen plats kan en ljusare skärm öka chansen att bli upptäckt av räddningstjänsten.

Den viktigaste faktorn för att undvika en kollision i luften är god ”airmanship” genom att undvika situationer där kollisioner är möjliga och alltid vara mycket vaksam. Det finns emellertid en chans att skärmens färg kan göra en skillnad för en potentiell kollision när du är i trångt i luften.

De svåraste skärmarna att upptäcka närmar sig har en svart eller blå framkant, som inte reflekterar något ljus och smälter in i en mörk terräng. Vita framkanter är också mycket svåra att se mot horisonten eller mot molnen.
Det är svårt att identifiera en sådan färg mot terrängen. Det lilla röda bandet på skärmen på bilden hjälper till att förbättra synligheten något. Om den är ovanför horisonten ser man däremot skärmen enkelt.

Vad är den mest synliga skärmen i det här på bilden?
Det är ganska uppenbart mot den här bakgrunden. Rött och grönt sticker ut mer, eftersom det är kompletterande färgen vitt syns bra. Skärmen med orange färg smälter in mer mot bakgrunden.

Påverkar färgen färgens material?
Många tillverkare säger ”Vi får ofta frågar ofta vilka färger som håller längst eller har den bästa UV-beständigheten”. Alla de färger som vi lagerhåller får mellan 4 och 5 på en skala 1-5, där 5 är det högsta möjliga värdet för livslängd. ” Som du ser på deras anpassade färgväljare är de flesta färger tillgängliga (till och med en ganska ljusrosa).

För många år sedan var det problem med fluorescerande färgerns stabilitet, men tillverkningsförfarandena har förändrats under de senaste åren.

Vissa tillverkare varnar för att ”effekterna av åldrande i allmänhet är mer uttalat på ljusa färgerna.” Detta beror på förändring (blekning) av färgen över tid, men bevarandet av beläggningsskiktet är det som bestämmer porositeten – så se till att din vinge, särskilt när du startar från dåliga starter med ytor som slipar mot duken ytor. Håll din skärm borta från sol när den inte används.
I de flesta situationer gör inte färgen på skärmen någon skillnad. Dåliga piloter kan orsakar en kollision i en väldigt starkt färgad skärm. Så om ljusare färger gör dig säkrare är … en gråzon..

I slutändan är det upp till dig att bestämma vilken färg du vill använda efter dina personliga preferenser och prioriteringar!

Kolla in det stora utbudet av skärmar i E-store här har vi många färger att välja på.