Skyadventures Sweden AB

Sky Adventures startades 1989 av Pierre Rosén som lärde sig själv skärmflyga 1987 och är en pionjär inom sporten i Sverige med 41 på sin licensbricka. Vi har sedan starten utbildat mängder med piloter. Företaget har utvecklats till självklarhet på Österlen.
Pierre Rosén, insåg i ett tidigt skede att Paramotor skulle komma att bli en succé i vårt platta land, och har en stor del i den utbildning som finns idag.
Sky Adventures en bidragande faktor till sportens framgång (paramotor) liksom Speedriding och Speedflying.

Skyadventures affärsidé är att erbjuda utbildningar i skärmflyg, resor till bra säkra flygområde på roligt sätt.
Vi har en komplett butik mitt i flygningen i Kåseberga och en webbutik. Butiken i Kåseberga är beläget ett stenkast från starten i Kåseberga och är öppen 10-14 vardagar året runt.
Vi utför service och reparationer av utrustningar.

Vi har förmånen att samarbeta med stora fabrikat och det breda sortimentet garanterar att du ska få precis det just du söker för att utvecklas som skärmflygare!

Österlen och Skärmflyg

I södra Sverige i det vackra området Österlen på Skånes sydostkust i byn Kåseberga finns vi sedan 1989
Sedan butiken och vår verksamhet öppnade här har vårt mål alltid varit att leverera kvalitativa upplevelser och utbildningar med bästa tänkbara service. Våra unika utbildningar sker i regi genom Svenska Skärmflygförbundet, och samtliga våra Instruktörer, Handledare och Tandempiloter är licensierade genom Svenska skärmflygförbundet.
Genom åren har vi långsamt vuxit och är idag en självklarhet på Österlen. Våra kunder kommer från hela Sverige för att flyga med oss.
Våra tandemflyg genomförs längs med Kåseberga åsen över välkända Ales stenar.
Hos oss hittar ni ett väl utvalt reseprogram som tar er till exklusiva platser överallt på jorden. Allt från Fjätervålen till Namibia.
Skyadventures paramotorutbildningar är ledande och genomförs av pionjärerna inom sporten.
Besök gärna vår butik i Kåseberga och träffa oss så ska vi berätta mer.

Kåseberga & Hammarsbackar på Österlen

Skyadventures var de första som flög skärm på Hammarsbackar. Vi har förmånen att bedriva vår verksamhet på Sveriges mest flugna område Hammarsbackar på Österlen i Skåne. Sveriges mecka för Hangfreaks.
Här hittar du vårt huvudkontor och Sveriges enda riktiga skärmflygbutik i direkt anslutning till flygningen som är öppen året runt.
Kåseberga har genom åren vuxit och blivit ett av Nordens mest åtråvärda plats för skärmflygning som årligen besöks av piloter från hela Europa.
En underbar natur.

Vi bryr oss om din säkerhet och vår miljö

Flyg din skärm på ett säkert och lagligt sätt och alltid efter din egen förmåga. Använd alltid hjälm, ordentliga glasögon och skyddsutrustning. Insistera på att dina flygkompisar följer ditt exempel. Flyg aldrig påverkad av alkohol eller andra rusningsmedel.
Lär känna din utrustning. Läs hela manualen noga. Enjoy!

Ni är i trygga händer

Vi är inga dunungar, vårt team har tusentals flygtimmar per pilot, med stor lokal kännedom på Österlen.
Vår gedigna erfarenhet och materialkunskap är din säkerhet.