Hur man väljer rätt skärm?
Med så många märken och modeller att välja mellan kan det vara en verklig utmaning att hitta den perfekta skärmen. I Skyadventures serie artiklar avmystifierar vi processen genom att beakta olika aspekter som påverkar ditt val och hjälper dig att välja rätt skärm för dig.

I vår 1 artikel: Vilken Klassning
Tittar vi på skillnaderna mellan olika klasser av skärmar och jämför dem sida vid sida. Piloter har olika förväntningar på vad skärm kategorierna betyder och att blint följa certifieringsbedömningarna kan det leda till några överraskningar?
Vi tycker att det är användbart att definiera de skärmflygklasserna enligt pilotkrav. Vi analyserar skillnaderna mellan klasserna och ger vägledning om hur du väljer rätt klass för dig.

I vår 2 artikel: Jämföra prestanda
Jämför vi prestanda hos några toppskärmflygare i samma klass, ser hur olika de är och hur mycket skillnad det gör.

I vår 3 artikel: Viktområde
Tittar vi på skärmens viktintervall och effekten som vingbelastning har på prestanda, stabilitet och hantering och hur man bestämmer vad som är bäst för dig.

I vår 4 artikel: Handling
Analyserar vi förmodligen den mest subjektiva, men i allmänhet den viktigaste, aspekten av att välja rätt skärm, vinghantering.

I vår 5 artikel: Skärmens säkerhet
Undersöker vi skärmens säkerhet. Vad gör en skärm säker? Vi överväger flygtester, pilotkrav i aktiv luft, kollapser, kollapsmotstånd, återhämtning.

I vår 6 artikel: Testflyg
Efter att ha tagit hänsyn till de olika aspekterna och du gjort ditt val, ger vi råd om hur du kan göra det bästa av att testa den vinge du överväger att köpa, så att du kan välja rätt skärm för dig.

Liknande artiklar
Bästa färgen på skärmen
Karbiner för skärmflygning