Supair X lite 80 Ultra Light Rescue

10,800.00 kr

Beskrivning

X LITE 80 ULTRA-LIGHT RESCUE

Med 741g hittar du inte en lättare nödis än den ultralätta X LITE.
Designad speciellt för Hike & Fly, erbjuder den tillförlitlighet och säkerhet tack vare en innovativ struktur som optimerar stabiliteten för en mjuk nedstigning. Remmarna, utvecklad i samarbete med COUSIN Trestec, använder en klättringsinspirerad design för att förbättra motståndet och effektivt absorbera krafter när fallskärmen öppnas.

Vikt: 741 g utan innercontainer
Färg: röd och vit

OM X LITE
X LITE är speciellt designad för Hike & Fly, som kombinerar maximal lätthet och kompakthet. Med en vikt på bara 741 g garanterar valet av material och optimering av dess struktur tillförlitlighet och hållbarhet samtidigt som marknadens lättaste vikt bibehålls.

X LITE tillför en mängd innovationer till bordet, inte minst tack vare sin helt nya designsteg. Utvecklad i samarbete med COUSIN Trestec, är remmarna utrustade med en teknologi inspirerad av parallellkärna flätad klätterutrustning, vilket ger den ökad styrka samt utmärkt elasticitet. Materialets flexibilitet hjälper till att absorbera en del av energin när fnödisen öppnas. Krafterna som appliceras på kapellet reduceras, vilket gör det möjligt att använda lättare material, med bästa möjliga energiavledning.

Även i sin fjädervikt gör X LITE inga kompromisser när det gäller säkerheten. Panelstrukturen bildar en ny, plattare båge, vilket resulterar i förbättrad stabilitet och en mjukare nedstigning.

Sammansättningen av nödisens olika delar bildar ett ”spindelnät” vars roll är att omdirigera spänningen mot nödisens kanter för att avleda energi och undvika ansamling av kraft på en enda punkt. Denna mer robusta montering leder till ett urval av lätta fallskärmar från Fabrics, samtidigt som de bibehåller höga säkerhetsnivåer.

Oavsett om du är en erfaren atlet eller en Hike & Fly-entusiast, gör X LITE ditt liv enklare. Med sina färgkodade linjor och böjmarkörer på panelerna gör X LITE packning särskilt snabb och enkel. Följ bara markeringarna, och på bara några minuter är din nödis perfekt packad. Inga fler ursäkter för att skjuta upp Packa om din nödis!

X LITE:s ursprungliga kapsel har flikar speciellt utformade för att öppnas i två steg, vilket undviker risken för interferens mellan de två spännena som håller linorna och kapseln i stängt läge. Den ursprungliga kapseln väger bara 17 g, för en totalvikt på 758 g. X LITE kan installeras i en annan pod än originalet, förutsatt att öppningssystemet kontrolleras för korrekt funktion i förväg.

X LITE har utvecklats i en första storlek med ett flygande viktområde från 45 till 80 kg utan skärmens vikt.

I hjärtat av ultralätt
Föreställ dig en Nödis så lätt och kompakt att den nästan är osynlig. Med en vikt på 741 gram erbjuder X LITE oöverträffad lätthet och kompakthet.
Fjjervikt är inte nödisens enda tillgång: tack vare dess oöverträffade kompakta storlek erbjuder den en reducerad volym på bara 2,02 L. Så du kan spara vikt utan att kompromissa med säkerheten.

Designad för Hike & Fly-entusiaster på jakt efter prestanda och lätthet, är X LITE i korsvägen mellan teknisk innovation och minimalism. Det är ett måste för lättviktspiloter som inte kompromissar med säkerheten.

DYNALINK innovation

Supairs designers ursprungliga mål var ambitiöst: att designa världens lättaste nödis med bibehållen högsta nivå av säkerhet och robusthet.
Den stora utmaningen för nödisen är att klara certifieringstesterna, vilket utsätter den för svår stress. Ju lättare produkten är, desto större är risken för att dess struktur försvagas, vilket hindrar den från att passera detta avgörande stadium.
För att möta utmaningen slog SUPAIR ihop med COUSIN Trestec och deras expertis inom repteknologier för att utveckla en ny typ av hiss: DYNALINK.

Idag är de flesta fallskärmar utrustade med en statisk rem och kapellförstärkningar för att stå emot chocken av att öppnas och garantera fallskärmens hållfasthet.
DYNALINK har ett helt annat tillvägagångssätt. Tack vare de använda materialens elasticitet absorberar nödisen en del av energin genom att deformeras, vilket minskar belastningen på resten av strukturen. När energin har absorberats återgår remmen till sin ursprungliga form. Denna operation är därför oförstörande.

Användningen av den nya tekniken gör det möjligt att använda lättare material än när stöten enbart bärs av förstärkningarna. Tack vare denna patentsökta innovation, flyttar X LITE tillbaka gränserna för designens ultralätthet samtidigt som den klarar alla homologerings- och säkerhetstester som krävs av standarder.

En tålig fallskärm

X LITE:s urval av material och designtekniker ger den en otrolig robusthet för sin vikt.
Precis som den dynamiska remmen är panelutskärningarna och layouten utformade för att skingra och fördela de krafter och tryck som nödisen utsätts för när den kastas.
”Spindelnäten”-fördelar omedelbart spänningar jämnare över hela vingen, och undviker ackumulering av krafterna vid en given punkt.

En enkel och självklar Packning
Vi anser att en nödisen ska vara lätt att packa, så att piloten kan följa de rekommenderade packningsfrekvenserna och garantera sin säkerhet.
Även om X LITE är en lätt, högpresterande nödis, är den fortfarande lätt att packa tack vare dess många visuella markeringar. Dessa markeringar talar om exakt var du ska hålla panelerna för att packa denna fyrkantiga fallskärm korrekt.
Oavsett om det är de färgkodade linorna, växlarna för att sammanföra panelerna eller markeringarna för en exakt böjning, förenklar X LITE packningen så mycket som möjligt.

Ingen kompromiss med säkerheten

Den fyrkantiga designen av X LITE erbjuder en bättre stabilitet för nödisen under nedstigning och därför en hög nivå av passiv säkerhet.
För att bromsa en nödskärms nedstigningshastighet är det nödvändigt att utforma kapellet så att det är så vinkelrätt som möjligt mot nedstigningsbanan. Det är därför X LITE:s aerofoil har blivit helt slätad för att öka ytan orienterad längs denna axel.
Optimeringen uppfyller detta viktiga säkerhetskriterium och erbjuder en minskad och säkrare sjunkhastighet.

Downloads