I samband med din utbildning hjälper vi dig att välja rätt utrustning som är anpassade efter dina önskemål och behov. De utrustningar och material vi säljer är noggrant utvalda bland olika fabrikat för att uppfylla säkerhets- och kvalitetskrav. Vi provflyger och testar alla utrustningar innan vi erbjuder dem till våra kunder.

Börja med att satsa på en bra hjälm, gärna integral, och ett par ordentliga kängor som är avsedda för skärmflygning. En bra flygkänga kan betyda skillnaden mellan en stukad fot eller bara en öm fotsula.
En sele är nästa steg. Om du inte tidigare provat selen ska du naturligtvis provsitta och se till att passformen är praktisk och bekväm. Vi rekommenderar selar utrustade med rejäla skydd. Passa gärna på att provsitta selar under kursen.

Flygskärm och paramotor väljer du i samråd med någon av våra instruktörer som dagligen flyger olika fabrikat och modeller. Övriga tillbehör väljer du efter vilken flygning du kommer att ägna dig åt.
Vi rekommenderar även att ni skaffar en vindmätare samt radio. Nödskärmen ska vara väl anpassad för din totala flygvikt – din nakenvikt plus all utrustning.

Din första skärm bör vara klassad EN-A/LTF- 1 (förlåtande egenskaper). Ska du flyga Paramotor bör du naturligtvis välja en motorskärm med lämplig klassning som har egenskaper anpassade för ändamålet.

Vi säljer skärmar i olika prisklasser från stora tillverkare. Det innebär att våra kunder kan känna stor trygghet och erhålla en snabb support. Kunder som väljer något av våra märken kan åtnjuta ett bra andrahandsvärde vid ett eventuellt skärmbyte. Vi premierar dessutom vår trogna kunder med generösa rabatter.
Ju mer du handlar desto större rabatt – enkelt.

Hos oss kan du provflyga olika skärmar, motorer och provsitta selar i butiken.