Ta tåget genom Europa till ett av världens bästa flygområden

Resan
Tänk dig att du kliver på ett tåg i köpenhamn, lutar dig tillbaka med en kaffe i handen och börjar resan genom ett vårgrönt Europa! Ska du gå en kurs så startar teorilektionen redan på tåget. Vi äter gemensam middag i resturangvagnen och när kvällen närmar sig går du och lägger dig i vår sovvagn och vaknar utsövd i Italien!

Klimatsmart och i tiden – samt jäkligt trevligt. Ingen flygplatshets här inte!

Flygningen
Flygningen i Bassano är i världsklass. Här kan du göra din första distansflygningar och du som är mer erfaren kan göra rejält långa XC härifrån.

Monte Grappa
Skärmflyg i en av de vackraste destinationerna för entusiaster från hela Europa och världen, kommer att bli en oförglömlig upplevelse. Tack vare några av dess naturliga egenskaper anses Monte Grappa vara Mekka för fri flygning. Den har lättåtkomliga startar alltid rena från snö, cirka 300 flygbara dagar om året, stabila väderförhållanden och nästan inga starka vindar. Den är lämplig för både nybörjare och erfarna piloter, och en perfekt utgångspunkt för dem som vill börja flyga Cross Country längs Veneto foten till Slovenien och Österrike. Åtta starter och tre landningar är tillgängliga.

Varm gästfrihet fullbordar bilden av ett perfekt resmål för alla som älskar paragliding

För att flyg i området krävs ett sk. Fly Card. Det registrerar du Online vid ankomst

Startplatserna
I Monte Grappa hittar du många startar i alla vindriktningar för att flyga förutom nordvind, som sällan blåser tack vare skyddet från bergen.
Starter i söder  (Stella Alpina och Tappeti) är de mest använda och kan nås på cirka 15 minuter med bussar. De ligger på en höjd mellan 700 och 850 meter.
De östliga starterna (antenn) och väststarten (Casette) är brett gräsbevuxna områden på en höjd av cirka 700 till 1000 meter.
Dedikerad till hängglidarna är Pedana Delta på 850 meter och den Col Campeggia på 1080 meter, särskilt dedikerade till tävlingsflygning.
Slutligen tillåter den legendariska startplatsen Panettone på 1563 meter att flyga nära Cima Grappa.

Kolla in start och landningsplatserna här

Landningsplatserna
I flygområde hittar du två stora officiella landningar (varav en kan användas av hängglidare) och ett nödlandningsområde (även avsedd för markhantering och groundhandling).

Äta och roliga aktiviteter när man inte flyger
Oavsett om du är på sluttningarna av Monte Grappa för en dagsutflykt eller för en längre vistelse, finns det många alternativ du kan välja mellan. Värdshus och restauranger där du kan smaka på lokala produkter, hundratals sport- och kulturaktiviteter så det finns mycket att göra här om man inte flyger.

Vår lokala guide kommer att ta oss till de bästa ställena. det bästa med guiden är att han växt upp här men bor nu i Malmö. Vi garanterar att han kommer att ta oss på äventyr vi annars inte haft möjlighet till.

Utresa: Planeras för September 2022, beroende på Covid 19 läget.
Hemresa: Planeras för September 2022, beroende på Covid 19 läget.

13.900 SEK

I priset ingår:

  • Tågresa ToR Köpenhamn <-> Verona
  • Transfer till Bassano
  • Boende med frukost
  • Bilhyra/bensin
  • I priset ingår Inte:
    Flycard (lokalt tillstånd) – 20EURO
  • Singelrum – 2550SEK (kontakta oss om du är intresserad av detta – först till kvarn…)
  • Lunch/Middag

Köp din resa
Betalning av resan sker med anmälningsavgift 3900kr. Resterande belopp tidigast ca.60 Dgr. innan avresa.

Boka din resa

Flyginstrument (Vario/GPS)

Snabbpackpåse är ett måste liksom solskyddskräm. Bra starttekniker är en självklarhet.

Det viktigt att du har full koll på dina försäkringar innan avresa. Kontakta oss om du har frågor!