Mosambique – Det stora äventyret !

Skyadventures gillar Afrika. Mozambique är vår tredje destination (De andra är Namibia och Sydafrika) på den stora kontinenten.
Landet är fortfarande relativt oexploaterat och mycket av det traditionella och genuina finns fortfarande kvar. Landet har anor från portugisisk kolonialtid och spår från arabernas närvaro som mixats med det tillbakadragna, afrikanska lugnet i en atmosfär som får er att glömma vardagens stress med underbara flygdagar.

Flygningen
Vår nya destination är en nyupptäckt pärla för skärmflyg och här behöver du inte trängas. Flygningen är avslappnad och med laminär vind från havet som passar alla skärmflygare. Boendet är direkt på de gräsanlagda starterna. Landning sker oftast på stranden så man packar med badkläder i selen om du inte väljer att topplanda.
Hotellet har restaurang och bar och vi bor med utsikt över Indiska oceanen. Gillar man sol och bad är det ett utmärkt att ta med sig sin vän. 

Vi träffas
Man landar med flyget i Maputo där möts vi på flygplatsen där våra 4×4 bilar väntar och påbörjar bilresan på 17 mil som tar 3 timmar till Sky Island Resort.
Sky Island resort är en av Moçambiques i särklass bästa flygområde. Det ligger överst på den orörda sandskogen Ponta Malongane i södra Moçambique och vyerna är helt enkelt spektakulära!

Flygbiljett
Behöver du hjälp med att boka flygbiljett har vi bra kontakter. Mejla oss: info@skyadventures.se
Så ordnar vi så att samtliga möts samtidigt på flygplatsen

Se film

Boendet
Sky Island resort är byggt ovanpå den 70 m hög kustryggen i södra Moçambique. Med två startplatser som vetter mot de två dominerande vindriktningarna, en mot Nordost och den andra mot öster. Platsen är lämplig för piloter av alla färdighetsnivåer och är en idealisk plats för nybörjare.  Vår Restaurang har utsikt över östra startplatsen och har en fantastisk utsikt över havet!

Chalets är lägenheter med självhushåll, alla med eget pentry som har all nödvändig köksutrustning du behöver – inklusive spis, kyl och mikrovågsugn. Varje stuga har eget badrum och är utrustat med en dubbel/enkel sängar samt en bäddsoffa som omvandlas till en bekväm enkelsäng. De är alla utrustade med TV, en fläkt, privat uteplats, utomhusdusch, braai-faciliteter och gratis Wi-Fi, rumsservice och frukost.
Omgiven av orörd natur och utsikt över de stora öppna gräsmarkerna. Stugorna har byggts för att andas under sommaren och isolera för vintern genom att endast använda material från marken.

Tropiskt klimat
Moçambique är kanske mest känd för sina tropiska stränder som är fantastiska. Långa, palmkantade stränder med sand så fin att det skriker under foten, anmärkningsvärda deltan, skuggiga mangroveskogar och sötvattenslaguner; tropiska öar omgiven av turkosa vatten, där mycket fiskar simmar bland orörda koraller; detta är kusten och öarna i Moçambique.

Betala din anmälningsavgift till resan
Boka din resa

Andra aktiviteter
Det finns mycket att göra när man inte flyger är tex. snorkling, fyrhjulingsturer, dykning, havssafari, delfinbad och Elephant Reserve dagsturer.

Försäkring
Inför resan behöver du komplettera med en extra försäkring som är viktigt. ERV´s extrem sportförsäkring tecknar du här för de dagar du är på resan. ERV

Viktiga Länkar
Anmäl dig på Svensklistan när du till Mozambique
Ladda gärna ner UD´s Resklar
Mozambique konsulat i Stockholm. Ansök om Visum minst 4 veckor innan avresa.
Visa dokument
Se över dina Vaccinationer

Visum
Skickar handlingarna minst 30 dagar innan avresa:
(skicka gärna rekommenderat eftersom du skickar med ditt pass)
Adress
Embassy of Mozambique
BOX 199
191 23 Sollentuna
Kuvertet ska innehålla: Pass, Kopia på flygbiljett T/R, Kopia på hotellet, 2 fotografier på dig själv i passformat, kopia på din betalning för Visum 600kr+100kr för att de skickar tillbaka till dig. (med reservation för prisändringar)
Bankuppgifter:
The Embassy of Mozambique,
Bank Account No. 5240 – 3311472,
SEB; IBAN: SE07 5000 0000 0524 0331 1472 BIC: ESSESESS

Utresa Planeras för Januari 2022, beroende på Covid 19 läget. Hemma Planeras för Januari 2022, beroende på Covid 19 läget.

Hang och termodynamisk flygning

Boendet är mycket bra med alla bekvämligheter. Inkl. rejäl frukost.

Pris & Betalning
Piloter 20.500 SEK
Ej pilot 17.500kr

I priset ingår:
– Transfer till och från flygplatsen
– Svensk Instruktör
– Boende del i dubbelrum
– Hyrbil inkl. bränsle
– Frukost

I priset ingår Inte:
-Flygbiljett
-Singelrum tillkommer 3400kr
-Avgifter för andra äventyr.
– Ev. avgifter på flygställena
– Visumavgifter 600-700kr

Betalning & Bokning
Betalning av resan sker med anmälningsavgift 5000kr. Resterande 15.500kr ca.60 Dgr. innan avresa.

Betala din anmälningsavgift till resan
Boka din resa

Övrig information

Kommunikationsradio – för din egen säkerhet.  Snabbpackpåse är ett måste liksom solskyddskräm. Bra starttekniker är en självklarhet. Det viktigt att du har full koll på dina försäkringar innan avresa. Kontrollera så att du är vaccinerad och har Pass som gäller minst 6 månader och att du har Visumhandlingar klara.