Namibia – Det stora äventyret !

En exklusiv resa!
Upplev Afrika under en skärm. Att åka till Namibia innebär äventyr och vidunderlig skärmflygning. Namibia är dubbelt så stort som Sverige och har ca 2 miljoner innevånare, med mat och vin i världsklass. Namibia är ett av Lonley Planets favoritländer med en alldeles speciell natur. Här blir vi hämtade på flygplatsen av vår guide Alex med team i jeepar och sen bär det iväg för att se och uppleva nya flygområden.

Platsen har gigantiska sanddyner längs med havet och även i inlandet. Här är världens högsta sanddyner. En del dryga 300m. Flygningen passar i princip alla kategorier, men vi ser gärna att du som ska med har bra startteknik och minst Student med Hangbehörighet. Flygningen på kusthangen här är laminära och flygningen i inlandet är termikflygning. Vi bor fint nära flygningen i Swakopmund vid kusten. Vi reser med maximalt 8 personer på denna exklusiva resa. Flygbiljetterna har bra priser om man bokar i tid. Vill du ha hjälp med det finns vi ett samtal bort. Vi möts upp på flygplatsen i Namibia och du glöm inte solhatten en sån där som Dr. Livingstone i presume..

Några av de olika flygområdena är:

Sossusvlei

Dessa spektakulära sanddyner flygs med en erfaren guide som har kunskap om detta mycket känsliga område med sina utmanande förhållanden. Området erbjuder fantastisk utsikt och en ”once a lifetime xperience” för dig.
Det är begränsat och olagligt att flyga utan nödvändiga flygtillstånd som vi har lyckats förhandla oss till med den lokala guiden

Sandwich Harbour

Sandwich Harbour är den vackraste platsen att flyga på den Namibiska kusten. Det erbjuder en spektakulär utsikt över både Namib-öknen och Atlanten samtidigt. De laminära förhållandena gör att flygningen är avkopplande här samtidigt som man njuter av utsikten den äldsta levande öknen i världen.
Villkoren kan förändras till mycket starka vindar och därför flyger vi även här med lokal guide med stor lokal kännedom
Rutten från Walvisbay är en mycket utmanande (endast 4×4) men våra Jeepar klarar det bra.

Hentiesbay

Hentiesbay är en riktig rolig lekplats där den platta öken möter havet. Åsen faller ner 20-60 meter och fortsätter för evigt. Man kan flyga mycket långa sträckor som stiger nära havet. Här är djurlivet rikt och har man tur ser man säl, delfiner, pelikaner och måsar i den magnifika miljön. Upptäck verklig frihet här.
På en av våra utflykter till Hentiesbay ska vi tillbringa natten i Brandberg, 150 km bort från vårt boende. Det majestätiska berget stiger 2573m över havet och också hem för den öken-anpassade elefanten. Vi kommer att spendera kvällen under stjärnorna och sitta runt en eld och njuta av en grill. Efter frukost nästa morgon åker vi för att hitta elefanter och andra vilda djur innan vi återvänder till Hentiesbay för mer flygning.

Efter flygning …
Efter en dag med flygning samlas vi kring elden eller i en av de populära restaurangerna i Swakopmund, reflekterar över dagens evenemang och upplevelser. Semesterorten Swakopmund erbjuder en mängd utmärkta restauranger, affärer och aktiviteter.

Övriga äventyr

Båtutflykter, Fallskärmshoppning, Quadbiking, Fiske, Sandboarding och utflykter till Spitzkoppe, Brandenberg med sina fantastiska scenerier.

I priset ingår:
– Transfer till och från flygplatsen – Instruktörer – Lokal guide – Svensk Instruktör – Boende del i dubbelrum – Transporter

I priset ingår Inte:
Flygbiljett Singelrum tillkommer 4.400kr Avgifter för andra äventyr. Bränsle tillkommer 25-35 €/ perioden. 

Tänk på..
Kommunikationsradio – för din egen säkerhet. Vill du köpa en radio, kontaktar du oss i god tid innan. Bra starttekniker är en självklarhet. Glöm inte variometern med fräscha batterier. Det viktigt att du har full koll på dina försäkringar innan avresa. Behöver Visum för din resa? Kontrollera så att du är vaccinerad. Länkarna nedan hjälper dig.

Reseinformation Namibia

Namibiska ambassaden Stockholm

Bra information om Namibia

Försäkringar
Uppgradera din försäkring hos SSFF om du inte gjort det. Klicka här
Vi rekommenderar starkt att ni kompletterar er försäkring hos SSFF med på resan med ERV´s alternativ. Klicka här

Datum: 10-24 Januari , 2023

Pris 29.950kr

Boka kursen här nedan eller betala direkt i vår butik.